Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός
[NewPost]: Τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

[NewPost]: Τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

Στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Φάνη Παπαθανασίου, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ , αποκάλυψε δύο πράγματα: το πρώτο ήταν το ερώτημα που θα θέσει στο δημοψήφισμα προς τους συμπολίτες του: «Είστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας την ονομασία Δημοκρατία της Βὀρειας Μακεδονίας;». Το δεύτερο, αφορά στο χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές στη χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί στις 23, ή τις 30 Σεπτεμβρίου ή εναλλακτικά στις 7 Οκτωβρίου του 2018.

Επίσης δήλωσε πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ είναι η 15η Ιανουαρίου του 2019. Με δεδομένο ότι η συμφωνία στην ελληνική Βουλή θα έρθει προς κύρωση μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και αν ληφθεί υπόψη πως ο Πάνος Καμμένος έχει πει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας, είναι σαφές ότι με το χρονοδιάγραμμα αυτό ο κ. Ζάεφ, έδωσε τουλάχιστον επτά μήνες ζωής ακόμη, στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη:Σκληρό ροκ Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα σενάρια που μπαίνουν πλέον στο τραπέζι είναι ο κ. Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές για την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, οπότε και συμπληρώνονται 4 χρόνια από όταν ανέλαβε την εξουσία. Δύο ημέρες μετά από την επέτειο της 25ης Ιανουαρίου 2015 και αφού λίγες μέρες νωρίτερα έχει «μοιράσει» το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους ως «13η σύνταξη», για να καλύψει πρόσκαιρα τις περικοπές που θα δουν στο εισόδημά τους από 1ης του νέου έτους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει κλείσει το Σκοπιανό, πρόβλημα το οποίο θα μεταθέσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα υπενθυμίσει ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα στήσει κάλπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!