Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Θύματα trafficking επτά στους δέκα μετανάστες
[NewPost]: Θύματα trafficking επτά στους δέκα μετανάστες

[NewPost]: Θύματα trafficking επτά στους δέκα μετανάστες

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις δυσκολίες που περνούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο ταξίδι τους προς τη Μεσόγειο δημοσίευσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε επτά στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη κεντρική Μεσόγειο ενώ στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα, Σερβία, ΠΓΔΜ και Ουγγαρία) τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα, με το 14% των ατόμων να έχουν υποστεί εκμετάλλευση.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 4.328 ανθρώπων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο, συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι εμπειρίες που καταγράφηκαν με βάση τους δείκτες trafficking και άλλων πρακτικών εκμετάλλευσης έλαβαν χώρα, κατά κύριο λόγο, στην Τουρκία , αλλά επίσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων είναι μεταξύ Μαροκινών (18%), Αλγερινών (18%), Αφγανών (15%), Σύρων (12%) και Ιρανών (12%). Περισσότερες θετικές απαντήσεις έδωσαν οι έφηβοι (18%) από ό,τι οι ενήλικες (12%). Η μέση ηλικία των ατόμων που ανταποκρίθηκαν θετικά είναι 27 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!