Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Θέσεις και μηνύματα πριν την τελική (;) συμφωνία
[NewPost]: Θέσεις και μηνύματα πριν την τελική (;) συμφωνία

[NewPost]: Θέσεις και μηνύματα πριν την τελική (;) συμφωνία

Εντείνεται το διαπραγματευτικό …παζάρι μεταξύ θεσμών και Αθήνας, μόλις πέντε 24ωρα πριν το κρισιμότατο για τις ελληνικές τύχες, Eurogroup: όχι ότι η Ιστορία σταματάει εκεί (…), αλλά αίφνης, δημιουργήθηκαν ελπίδες ότι υπάρχει η δυνατότητα για κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ και τώρα. Η διαπίστωση αυτή, όπως καταγράφηκε στις δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ήλθε να ενισχύσει τις ελπίδες αυτές.

Δυνατότητα για συμφωνία δηλαδή, ακόμη και στο θέμα που υπάρχει ακόμη απόσταση, τα εργασιακά δηλαδή. Δυνατότητα αρκεί να εγκαταλειφθεί η φημολογία για απαίτηση των εταίρων να δεσμεύσουν τη σημερινή κυβέρνηση για μέτρα που θα ληφθούν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δηλαδή, και όταν μια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε, μιλώντας δυνητικά, να ορίζει τις τύχες της χώρας.

Μια άλλη αναγκαία προϋπόθεση είναι το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, αν θέλει να είναι μέσα στο πρόγραμμα και σε ποιο βαθμό. Είναι σαφές πάντως ότι οι Ευρωπαίοι επιζητούν την παρουσία του, προκειμένου να προσδίδει, έτσι, βαρύτητα στη νέα -και τελευταία;- φάση του προγράμματος.
Και η παρουσία του διευκολύνεται μετά το «πράσινο φως» για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σήμα που έστειλε η Ε.Ε. δια του προέδρου του Eurogroup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!