Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Η τελική ρύθμιση για τα «μπλοκάκια» – Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι
[NewPost]: Η τελική ρύθμιση για τα «μπλοκάκια» – Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι

[NewPost]: Η τελική ρύθμιση για τα «μπλοκάκια» – Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Βαρύς είναι ο λογαριασμός του ασφαλιστικού για όσους νέους ασφαλισμένους είναι μισθωτοί και έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αυτή η κατηγορία εργαζομένων θα πληρώνει το σύνολο της εισφοράς του του 26,95% ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα από πόσους εργοδότες έχουν.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδαw «Έθνος», η ευνοϊκή διάταξη του πρόσφατου νόμου- που προβλέπει όσοι έχουν μπλοκάκι να ασφαλίζονται ως μισθωτοί και να μοιράζονται το βάρος των εισφορών με τους εργοδότες τους- ισχύει μόνο για τους αυστηρά ελευθεροεπαγγελματίες που προέρχονται από ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ και εργάζονται με μπλοκάκι σε 1-2 εργοδότες. Αυτοί κατά κανόνα ευνοούνται ενώ η διάταξη δεν αφορά μισθωτούς που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή άλλα ταμεία κύριας ασφάλισης.

Μεγάλοι χαμένοι του νέου συστήματος είναι, όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι μισθωτοί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, νέοι ασφαλισμένοι που διαθέτουν παράλληλα μπλοκ παροχής υπηρεσιών, που η απαλλαγή τους από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ καταργείται. Αντίθετα «ευνοούνται»- τουλάχιστον ως προς το γράμμα του νόμου- οι αυστηρά ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εισόδημα με μπλοκάκι από 1-2 εργοδότες- αν δηλαδή ο εργοδότης δεν μεταβιβάσει σε αυτούς το κόστος της εισφοράς στις αποδοχές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!