Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Τελεσίγραφο Άγκυρας: Βίζα ή ακυρώνουμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό
[NewPost]: Τελεσίγραφο Άγκυρας: Βίζα ή ακυρώνουμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

[NewPost]: Τελεσίγραφο Άγκυρας: Βίζα ή ακυρώνουμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές απειλές σχετικά με την συμφωνία για το προσφυγικό . Η Άγκυρα διαμήνυσε πως εάν δεν απελευθερωθεί η βίζα η συμφωνία θα ακυρωθεί.

Η Τουρκία κατέληξε το Μάρτιο σε συμφωνία με την Ευρώπη για την διακοπή των μεταναστευτικών ροών, με αντάλλαγμα χρηματική βοήθεια και την υπόσχεση για κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Ωστόσο, το σχέδιο για την χορήγηση ελεύθερης πρόσβασης στους Τούρκους έχει παγώσει. Οι Βρυξέλλες θέλουν πρώτα να προχωρήσει η Τουρκία σε αλλαγές του αντιτρομοκρατικού νόμου. «Η απαίτηση αυτή, παρά την κατάσταση που επικρατεί, οδηγεί σε αδιέξοδο την απελευθέρωση των θεωρήσεων και μας αναγκάζει να σκεφτούμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έχουν κάνει» δήλωσε σε συνέντευξη στην Άγκυρα ο Ομέρ Τσελίκ.

«Στην περίπτωση αυτή δεν θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και θα την ακυρώσουμε αν χρειαστεί» σημείωσε ο ίδιος. Ο κ. Τσελίκ υποστήριξε πως η Τουρκία έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της, με τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από τους τουρκικές ακτές να έχει πέσει στα 20 με 30 άτομα την ημέρα από 7.000 το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!