Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: O Ταγιάνι «μπλόκαρε» ερώτηση του Ν. Χουντή για την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
[NewPost]: O Ταγιάνι «μπλόκαρε» ερώτηση του Ν. Χουντή για την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

[NewPost]: O Ταγιάνι «μπλόκαρε» ερώτηση του Ν. Χουντή για την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Καταγγελία για ”μπλοκάρισμα” της ερώτησής του για την Τουρκία από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έκανε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι Υπηρεσίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ταγιάνι, εμπόδισαν την κατάθεση προς την Κομισιόν , ερώτησης του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, με την οποία ζητούσε «να απαγκιστρωθεί η ΕΕ από την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας «και να αντικατασταθεί από άλλης μορφής εταιρική σχέση», για να την αιτιολογήσει!!!

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Νίκος Χουντής είχε καταθέσει, πριν περίπου έναν μήνα, γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν , στην οποία, αφού μνημόνευε απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Ιουλίου 2017 καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Μακρόν, «να σταματήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας και να αντικατασταθεί από άλλη μορφή εταιρικής σχέσης», την καλούσε να πάρει πρωτοβουλίες «στην κατεύθυνση απαγκίστρωσης από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, οι οποίες, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται πλέον στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και δε βοηθούν στην ουσιαστική και σε ρεαλιστική βάση, βελτίωση των Ευρω-Τουρκικών σχέσεων».

Και, ενώ ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέμενε την πολύ ενδιαφέρουσα, λόγω γεγονότων, απάντηση της Κομισιόν , του ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (παρ.4, ANNEX II), «Η ερώτηση δεν διαβιβάζεται στον παραλήπτη, εκτός εάν το αποφασίσει ο Πρόεδρος υπό το πρίσμα σημαντικών νέων εξελίξεων και κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος του συντάκτη»!!!

Ο Νίκος Χουντής , στην απάντησή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ταγιάνι, αφού σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η επαναπομπή αυτής της ερώτησης για να υπάρξει πληρέστερη αιτιολόγηση». Σημειώνει δε ότι, «αυτή τη στιγμή, το Αιγαίο κυριολεκτικά μοιάζει με πεδίο πριν την ναυμαχία, οι φρεγάτες, οι προκλήσεις, οι αντιδράσεις, οι δηλώσεις και οι διπλωματικές επαφές πάνε κι’ έρχονται» και συνεχίζει: «η Τουρκία αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου, την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, η πλεύση σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε ελληνικά ύδατα με κίνδυνο “ατυχήματος”, κά».

Επιπλέον, στην επιστολή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, παραθέτει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλα όσα έχουν μεσολαβήσει από την απόφαση του Ιουλίου 2017, τα οποία έχουν δραματικά επιδεινώσει τις Ευρω-Τουρκικές σχέσεις και καταλήγει ζητώντας την προώθηση της ερώτησης για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και μάλιστα με επείγουσες διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!