Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Tageszeitung: Έλληνες αγρότες εναντίον του Διαδριατικού Αγωγού
[NewPost]: Tageszeitung: Έλληνες αγρότες εναντίον του Διαδριατικού Αγωγού

[NewPost]: Tageszeitung: Έλληνες αγρότες εναντίον του Διαδριατικού Αγωγού

Πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις στη κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού αερίου ΤΑΡ δημοσιεύει η εφημερίδα Tageszeitung. Ο αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην ανατολική Ευρώπη και θα περνά και μέσω της Ελλάδας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των αγροτών στην περιοχή της Καβάλας: «Λίγο πριν τους Φιλίππους, μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, σταματά ο αγωγός στους πρόποδες της οροσειράς της Λεκάνης. Έντεκα χιλιόμετρα είναι το κενό. Έντεκα χιλιόμετρα για τα οποία ο Σπύρος Προυάσεφ (σ.σ. αγρότης της περιοχής) και άλλοι αγρότες δίνουν μάχη τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Προυάσεφ έμαθε για την κατασκευή του αγωγού από το διαδίκτυο. Τότε δεν γνώριζε ότι ο αγωγός θα περνούσε μέσα από το οικόπεδό του. ‘Δεν είχα ακούσει τίποτα για την εταιρεία’, αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δηλώνει ότι η ΤΑΡ που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του αγωγού δεν του πρότεινε ποτέ συμβόλαιο πώλησης ή ενοικίασης. Η εταιρεία από την πλευρά της δηλώνει ότι είχε αρκετές δημόσιες και ιδιωτικές συναντήσεις με τους αγρότες. Ο Προυάσεφ εκτιμά ότι η ΤΑΡ δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο οικόπεδό του χωρίς την άδειά του και γι’ αυτό υπέβαλε μήνυση. Για τον Προυάσεφ η ΤΑΡ είναι διαρρήκτης».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «περίπου το 70% των ιδιοκτητών των οικοπέδων στην περιοχή αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαιο πώλησης ή ενοικίασης και να επιτρέψουν να γίνουν έργα στα χωράφια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!