Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Η στρατηγική Σκουρλέτη: Η κόντρα με τον Πατούλη, το «αριστερό αποτύπωμα» και οι… παλιοί καναπέδες
[NewPost]: Η στρατηγική Σκουρλέτη: Η κόντρα με τον Πατούλη, το «αριστερό αποτύπωμα» και οι… παλιοί καναπέδες

[NewPost]: Η στρατηγική Σκουρλέτη: Η κόντρα με τον Πατούλη, το «αριστερό αποτύπωμα» και οι… παλιοί καναπέδες

Όσοι επισκέπτονται το σπίτι του Πάνου Σκουρλέτη στην Ερυθραία (και δεν είναι λίγοι το τελευταίο διάστημα), ακούνε συχνά την ιστορία των… καναπέδων του. Οι καναπέδες αυτοί είχαν αγοραστεί από τον πατέρα του κ. Σκουρλέτη, όταν ο υπουργός ήταν παιδί. Πιθανόν η ιστορία των καναπέδων έχει ένα έμμεσο πολιτικό μήνυμα, δηλαδή ότι ο υπουργός Εσωτερικών ούτε άλλαξε ούτε πλούτισε με τη «μεγάλη πολιτική».

Το «αριστερό αποτύπωμα»

Η συνολική πολιτική στρατηγική του κ. Σκουρλέτη στηρίζεται ακριβώς στην άποψη ότι η «κυβερνώσα Αριστερά» μπορεί να παραμείνει «Αριστερά» εις πείσμα της… κυβέρνησης και, κυρίως, του Μνημονίου. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, εντός του μνημονιακού πλαισίου, μπορεί να υπάρξει «αριστερό αποτύπωμα» στη διακυβέρνηση. Προς επίρρωσιν της άποψης, προβάλλονται τρία παραδείγματα νομοθετημάτων στα οποία προχώρησε ο κ. Σκουρλέτης στο υπουργείο Ενέργειας και στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών:

Η διατήρηση του «δημόσιου ελέγχου» του ΑΔΜΗΕ (το κράτος κράτησε τελικά το 51% των μετοχών), παρά την αρχική πρόβλεψη του Μνημονίου για πώληση πλειοψηφικού πακέτου.

Η πρόσληψη ύστερα από πανελλαδικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 8.171 μόνιμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τον κ. Σκουρλέτη, «οι προσλήψεις αυτές θέτουν τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπουν μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων».

Ο επικείμενος νόμος για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, ο οποίος ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!