Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011 – Τι θα γίνει με τη λίστα Λαγκάρντ
[NewPost]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011 – Τι θα γίνει με τη λίστα Λαγκάρντ

[NewPost]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011 – Τι θα γίνει με τη λίστα Λαγκάρντ

Στο αρχείο μπαίνουν οριστικά όλες οι φορολίστες –περιλαμβανομένης και της λίστας Λαγκάρντ - για τις χρήσεις μέχρι το 2011, όπως προκύπτει από εγκύκλιο που απέστειλε η φορολογική διοίκηση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, η οποία εκδόθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής της σχετικής απόφασης του ΣτΕ .

Ως γνωστό, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων στις ημεδαπές τράπεζες δεν αποτελούν νέο πληροφοριακό στοιχείο, με αποτέλεσμα και για αυτές τις υποθέσεις να ισχύει η 5ετής παραγραφή και όχι η 10ετής.

Όπως προκύπτει από τις οδηγίες του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων , δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία των ελληνικών τραπεζών αλλά και των αλλοδαπών, στις περιπτώσεις που τα ποσά έφυγαν από ελληνικές τράπεζες με κατεύθυνση το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» , ακόμα όμως και αν τα ποσά ήρθαν με έμβασμα από το εξωτερικό σε ελληνική τράπεζα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη από τη φορολογική διοίκηση . Και στις δύο περιπτώσεις τα κεφάλαια «πέρασαν» από τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες ο ελεγκτικός μηχανισμός είχε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα οι χρήσεις μέχρι το 2011 να έχουν παραγραφεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!