Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex»
[NewPost]: Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex»

[NewPost]: Στη Δράμα ο ο σύμβουλος του Τραμπ και o περίφημος «Father Alex»

Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτές τις ημέρες το ”δεξί χέρι” του Τραμπ Γ. Παπαδόπουλος και ο ιδιαίτερα ισχυρός ιερέας ανάμεσα στους ομογενείς πατήρ Άλεξ Καρλούτσος, γνωστός ως ”Father Alex”.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δύο άνδρες ήρθαν στην χώρα μας για να παραστούν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στη Δράμα για να παραστούν στην τελετή επιστροφής ενός σπάνιου χειρόγραφου Κειμένου της Καινής Διαθήκης ποηυ χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και βρέθηκε στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια,, το κειμήλιο θα το μεταφέρει στη Δράμα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και θα το παραδώσει σε ειδική τελετή.

Η ιστορία του εν λόγω χειρογράφου της Καινής διαθήκης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο «Κώδικας 1424» όπως ονομάζεται, αποτελεί το παλαιότερο πλήρες χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης στον κόσμο, γραμμένο στα ελληνικά στη ρέουσα γραφή. Η ιστορία του «λέει» πως είχε πουληθεί στις ΗΠΑ το 1920 από έναν Ευρωπαίο βιβλιοπώλη, και βρέθηκε στην κατοχή της Λουθηρανής Θεολογικής Σχολής του Σικάγου.

Για την επιστροφή του έκανε πολλές και συνεχόμενες προσπάθειες η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τελικά η διοίκηση της Σχολής απάντησε θετικά, με αποτέλεσμα την επιστροφή τελικά του κειμηλίου στην Ελλάδα, που θα γίνει το Σάββατο και συμπίπτει με τις εορτές που οργανώνει η τοπική Μητρόπολη κατά το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, με αφορμή την προστάτιδα της πόλης Αγία Βαρβάρα.

Ποιος είναι ο ισχύρος Father Alex

Ίσως είναι ο πιο γνωστός και πιο αγαπητός αυτή τη στιγμή ιερεάς στις ΗΠΑ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!