Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Στελέχη της Κομισιόν παραδέχονται: Η κυβέρνηση από επιλογή κόβει επιδόματα και αυξάνει φόρους
[NewPost]: Στελέχη της Κομισιόν παραδέχονται: Η κυβέρνηση από επιλογή κόβει επιδόματα και αυξάνει φόρους

[NewPost]: Στελέχη της Κομισιόν παραδέχονται: Η κυβέρνηση από επιλογή κόβει επιδόματα και αυξάνει φόρους

Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για προστασία των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων από τις περικοπές που φέρνουν τα μνημόνια, αλλά και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Είναι γνωστό πως στο μνημόνιο – σε όλα τα μνημόνια- καταγράφονται οι στόχοι και οι γενικότερες πολιτικές δεσμεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι σαφείς πολιτικές.

Αυτή είναι η δομή τους εξ αρχής και στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης καθορίζεται και το δημοσιονομικό μίγμα πολιτικών, εάν αυτές δηλαδή θα επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των εσόδων μέσω της φορολογίας, ή την περικοπή δαπανών του κρατικού Τομέα. Πολλές φορές οι κυβερνήσεις όταν λάμβαναν μια πολιτικά δυσάρεστη απόφαση που δεν θα ικανοποιούσε πολιτικά τους ακροατήρια, τα… έριχναν στην επιμονή των δανειστών. Αυτό συμβαίνει και τώρα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ιδίως στο φορολογικό όπου έγινε μεγάλη συζήτηση κατά το τελευταίο έτος.

Δύο όμως τοποθετήσεις από την Κομισιόν υπενθύμισαν αυτό που προαναφέρθηκε, ότι δηλαδή, οι τελικές αποφάσεις για το τι θα περικοπεί ή όχι, ποιο θα είναι το μίγμα της πολιτικής επαφίεται στην κυβέρνηση.

Η πρώτη τοποθέτηση αφορούσε την αύξηση στο φόρο εισοδήματος – τα έσοδα του οποίου ωστόσο δεν πάνε πολύ καλά- και ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ​, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Συζητάμε εκτενώς με τις ελληνικές αρχές τη σύνθεση των μέτρων, το ύψος των φορολογικών αυξήσεων και των δαπανών και ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!