Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: ΣτΕ: Κανένας περιορισμός κυκλοφορίας για τους εισερχόμενους πρόσφυγες
[NewPost]: ΣτΕ: Κανένας περιορισμός κυκλοφορίας για τους εισερχόμενους πρόσφυγες

[NewPost]: ΣτΕ: Κανένας περιορισμός κυκλοφορίας για τους εισερχόμενους πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα από εδώ στο εξής θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στη χώρα, ενώ το καθεστώς περιορισμού θα ισχύει μόνο για όσους βρίσκονται ήδη στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρο, Ρόδος και Κω, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ εξέτασε προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων στα επίμαχα 6 νησιά.

Κατόπιν αυτού, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, δημοσίευσαν την υπ΄ αριθμ. 805/2018 απόφασή του, με την οποία ακυρώθηκε η επίμαχη απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, εφόσον δεν προκύπτουν σοβαροί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος και μεταναστευτικής πολιτικής, οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή του περιορισμού κυκλοφορίας για τους αιτούντες ασύλου που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια μετά την 20η Μαρτίου 2016, πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, ο περιορισμός στην κυκλοφορία που επιβλήθηκε στα άτομα που αιτούνται διεθνή προστασία, έχει ως συνέπεια τον μη επιμερισμό των προσώπων αυτών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά αντιθέτως την άνιση συγκέντρωση τους σε ορισμένες μόνο Περιφέρειες, κάτι που επιφέρει σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμισή τους σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!