Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι πυρόπληκτοι – Δεν μπορούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους
[NewPost]: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι πυρόπληκτοι – Δεν μπορούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους

[NewPost]: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι πυρόπληκτοι – Δεν μπορούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους

Εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκονται οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής αφού όπως καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επισκευές των κατοικιών τους -ακόμη και με δικά τους έξοδα- επειδή δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που να ορίζει τη διαδικασία για τις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης στις οποίες καταφεύγουν αρκετοί ζητώντας λύση δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν λόγω υποστελέχωσης.

Όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» οι πυρόπληκτοι βρίσκονται μπροστά σε δύο – κακές – επιλογές. Από τη μία να επισκευάσουν χωρίς άδειες τα σπίτια τους και από την άλλη να μείνουν άστεγοι μέσα στον χειμώνα.

Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Συλλόγων του Νέου Βουτζά ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στις 20 Αυγούστου 2018 είχε αναφέρει σε σχέση με τις άδειες επισκευών: «Αν κάποιος βιάζεται και θέλει να ξεκινήσει μόνος του τις επισκευές, τότε θα πάρει την άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης και στη συνέχεια θα απευθυνθεί σε πιστοποιημένες εταιρείες. Προβλέπεται να πάρει την αποζημίωση των 300 συν 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα έχει περάσει για έλεγχο η δευτεροβάθμια επιτροπή του υπουργείου».

Το σενάριο ακουγόταν πολύ καλό, όμως στην πράξη δεν ίσχυσε τίποτε από όλα αυτά.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» η Β.Μ., πυρόπληκτη από τον Νέο Βουτζά, τονίζει πως ο κόσμος είναι σε απόγνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!