Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Στα χέρια των Θεσμών η προστασία της α’ κατοικίας – Ζητούν «ξήλωμα» του ν. Κατσέλη
[NewPost]: Στα χέρια των Θεσμών η προστασία της α’ κατοικίας – Ζητούν «ξήλωμα» του ν. Κατσέλη

[NewPost]: Στα χέρια των Θεσμών η προστασία της α’ κατοικίας – Ζητούν «ξήλωμα» του ν. Κατσέλη

Στο ότι ο νόμος Κατσέλη πρέπει να ρίξει αυλαία συμφωνούν κυβέρνηση και δανειστές, ωστόσο διαφωνούν στον χρόνο που πρέπει να γίνει.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», δεδομένου πως 31.12.2018 λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο του νόμου, η κυβέρνηση στοχεύει σε ετήσια παράτασή του, προκειμένου να περιορίσει το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο και μάλιστα ενόψει εκλογών.

Το δε κουαρτέτο εισηγείται άμεσο «ξήλωμα» του ν. 3869/2010 όσο συνεχίζει να μην αποδίδει. Σε κάθε περίπτωση, το πώς ακριβώς θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία από 1ης.1.2019 θα κριθεί λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2018.

Επιχειρηματολογώντας οι θεσμοί υπέρ της κατάργησης του νόμου Κατσέλη, τονίζουν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο σε άλλη χώρα και πως στεγαστικά δάνεια, ύψους περί τα 26 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ συνολικά (δηλαδή το ¼) παραμένουν «κλειδωμένα», ενώ θα μπορούσαν να «ξεκοκκινίσουν».

Στην ίδια γραμμή

Τη δε θέση τους ότι ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί «προϊόν μιας συγκυρίας κρίσεως» την οικειοποιήθηκε προσφάτως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, προαναγγέλλοντας τη διαδοχή του ν. 3869/2010 από έναν νέο νόμο. Ο τελευταίος «πάλι θα παρέχει προστασία, σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά θα αφορά μια κατάσταση μετά την κρίση», επισήμανε ο υπουργός, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία… άφιξής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!