Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Sputnik: Προσωπική απόφαση Κοτζιά η αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα
[NewPost]: Sputnik: Προσωπική απόφαση Κοτζιά η αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα

[NewPost]: Sputnik: Προσωπική απόφαση Κοτζιά η αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα

Προσωπική απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά είναι σύμφωνα με το Sputnik η ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά . Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές μιλούν για μετάθεση του διπλωμάτη και όχι για ανάκληση.

«Οι εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας ξεκίνησαν πρόσφατα, καθώς τον Ιούλιο η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την εθνική της ασφάλεια, γεγονός που ώθησε τη Ρωσία να αντιδράσει», γράφει το ρωσικό μέσο και συνεχίζει «Η Ελλάδα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Ρωσία, Αντρέα Φρυγάνα, σύμφωνα με την πηγή του Σπούτνικ. ‘Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά’, ανέφερε η πηγή».

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή που επικαλείται το ρωσικό μέσο τις επόμενες μέρες ο Φρυγάνας θα επιστρέψει στην Αθήνα και ένας άλλος πρεσβευτής θα σταλεί στη Μόσχα, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα συμβεί αυτό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Έλληνας απεσταλμένος κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έλαβε ένα σημείωμα όπου η Μόσχα απέρριψε όλες τις κατηγορίες και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν τα αντίποινα.

Διαβάστε επίσης:
►Αντικαθίσταται άμεσα ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία μετάθεσης του κ. Φρυγανά έχει δρομολογηθεί ενώ το ΥΠΕΞ αναζητά ήδη το διάδοχό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!