Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο Στρασβούργο
[NewPost]: Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο Στρασβούργο

[NewPost]: Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο Στρασβούργο

Το γεγονός ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν γέννημα – θρέμμα της Γαλλίας επισήμανε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Το Στρασβούργο μια πόλη των φοιτητών, μια πόλη των Χριστουγέννων, της ανοχής χτυπήθηκε από ένα κάτοικό της. Πρέπει να ενταχθούν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ. Πως αντιμετωπίζεται όλη αυτή η περιθωριοποίηση, την οποία βλέπουμε να ριζιστικοποιείται έντονα; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι σας ελέγχουμε, αλλά η ένταξή τους» είπε η κ. Σπυράκη μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο .

«Σήμερα κυριαρχεί η επίθεση που έγινε, πέρα από τις τραγικές απώλειες, για συμβολικούς λόγους. Είναι η πιο ταλαιπωρημένη πόλη, τέσσερις φορές εκτοπίστηκαν με τους πολέμους οι κάτοικοί της. Είναι ισχυρός συμβολισμός, παρά τη συζήτηση που γίνεται για τα έξοδα της Ολομέλειας εδώ, πρέπει να γίνεται για να θυμίζει σε όλους το αυτονόητο. Το Στρασβούργο είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, γεμάτο από γονείς που πάνε βόλτα τα παιδιά, γεμάτο από τουρίστες. Αυτή είναι η εικόνα της πόλης».

Η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα ασφάλειας. «Μου έλεγε συνάδελφος από άλλο κράτος, που πήγε χθες στην αγορά, δεν ελέγχθηκε αλλά υποτυπωδώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!