Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Spiegel: Ή θα παρέμβει η ΕΕ για τα hot spots ή η συμφωνία θα καταρρεύσει
[NewPost]: Spiegel: Ή θα παρέμβει η ΕΕ για τα hot spots ή η συμφωνία θα καταρρεύσει

[NewPost]: Spiegel: Ή θα παρέμβει η ΕΕ για τα hot spots ή η συμφωνία θα καταρρεύσει

Για «θάνατο» της συμφωνίας Ε.Ε –Τουρκίας για το προσφυγικό κάνει λόγο ο «δημιουργός» αυτής, Γκέραλντ Κνάους.

Σύμφωνα με τον Κνάους η συνθήκη κινδυνεύει να καταρρεύσει σε περίπτωση μη έγκαιρης παρέμβασης της Ευρώπης καθότι η εικόνα των δομών φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά είναι άκρως απογοητευτική λόγω του συνωστισμού προσφύγων σε αυτές. Επιπλέον τονίζει ότι η από πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν λάθος να εφαρμόσει μετακίνηση προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, καθώς αυτό θα στείλει το λάθος μήνυμα προς τους λαθροδιακινητές.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας τηρήσει την πρόσφατη υπόσχεσή του, για τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς τους λαθροδιακινητές στην Τουρκία ότι η διαδρομή του Αιγαίου άνοιξε και πάλι», δήλωσε ο πολιτικός σύμβουλος Γκέραλντ Κνάους και επισήμανε: «Αν η ΕΕ δεν κάνει κάτι γρήγορα, η προσφυγική συμφωνία θα ”πεθάνει” σε λίγους μήνες».

O Kνάους δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνθήκες χάους που θα επικρατήσουν σε περίπτωση που οι πρόσφυγες αποφασίσουν να περάσουν τους φράχτες στα βόρεια σύνορα κάνοντας λόγο για «πεδίο μάχης» για πρόσφυγες, λαθροδιακινητές, συνοριοφύλακες και στρατιώτες ενώ παράλληλα θα σήμανε το τέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!