Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Σωστή κίνηση
[NewPost]: Σωστή κίνηση

[NewPost]: Σωστή κίνηση

Πέρυσι καταψήφισε το μέρισμα η ΝΔ . Τώρα ψηφίζει «ναι» επί της αρχής. Και σωστά: ο,τιδήποτε διατίθεται υπέρ πασχόντων είναι θετικό, έστω κι αν το περιώνυμο πλεόνασμα προέρχεται από την αιματηρή υπερφορολόγηση .

Η στροφή της ΝΔ-έμπρακτη αυτοκριτική για την περυσινή αρνητική στάση της- συνιστά μορφή δημιουργικής αντιπολίτευσης . Διαφωνεί με την διάθεση του μερίσματος στα συγκεκριμένα πεδία, παρουσιάζει την δική της πρόταση (που δεν θα γίνει δεκτή) και ψηφίζει «ναι» επι της αρχής.

Το ίδιο θα μπορούσε να είχε κάνει και με άλλα νομοσχέδια . Πρόσφατο παράδειγμα η ταυτότητα αλλαγής φύλου. Είχε σοβαρές ενστάσεις ,αλλά συμφωνούσε με την αναγκαιότητα για θεσμική ρύθμιση. Επομένως, δεν ήταν ανάγκη να καταθέσει δικό της σχέδιο νόμου. Ηταν αρκετή η ψήφος επι της αρχής και η κατάθεση των δικών της προτάσεων, εν είδει ενστάσεων μέσα στη Βουλή .

Διαχρονικά η εκάστοτε αντιπολίτευση σπανίως συναινούσε. Καταψήφιζε για λόγους εντυπώσεων. Θεωρούσε, δηλαδή, ότι η τακτική αυτή απομονώνει την κυβέρνηση και βαθμηδόν την φθείρει. Η μάλλον ότι τυχόν συναίνεση σε κάποιο σχέδιο νόμου θα την καθιστούσε ουρά του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως μια σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει λόγους να φοβάται .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!