Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: SOS στην Ινδία: Μάστιγα ο υποσιτισμός και οι θάνατοι παιδιών
[NewPost]: SOS στην Ινδία: Μάστιγα ο υποσιτισμός και οι θάνατοι παιδιών

[NewPost]: SOS στην Ινδία: Μάστιγα ο υποσιτισμός και οι θάνατοι παιδιών

Τα παιδιά στις κοινότητες αυτοχθόνων στην Ινδία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν ή να υποσιτίζονται σε σχέση με εκείνα από άλλες κοινότητες, σύμφωνα με την πρώτη κυβερνητική έρευνα για θέματα υγείας μεταξύ φυλετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις κοινότητες των αυτοχθόνων, 57 στα 1.000 παιδιά πεθαίνουν πριν από τα πέντε τους χρόνια σε σχέση με 37 που είναι ο αντίστοιχος αριθμός σε άλλες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

Το ποσοστό των υποσιτισμένων παιδιών σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 35%, ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 42% των αυτοχθόνων παιδιών είναι λιποβαρή.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνθήκες υγείας 104 εκατομμυρίων αυτοχθόνων της Ινδίας και έκαναν έκκληση για άμεση βοήθεια με στόχο την βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλειας των τροφίμων ανάμεσα στις 705 φυλετικές ομάδες της χώρας.

“Οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν πόρους για την υγεία των αυτοχθόνων ούτε υπάρχει κάποιος ξεχωριστός λογαριασμός για τον τρόπο με τον οποίον χρήματα από τον προϋπολογισμό για την υγεία έχουν διατεθεί για αυτούς τους σκοπούς”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Αμπχάι Μπανγκ, γιατρός και ειδικός στη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέσει το 8,6% του ετήσιου προϋπολογισμού για την βελτίωση των συνθηκών ανάμεσα στους αυτόχθονες πληθυσμούς, που αριθμητικά είναι όσοι και ο πληθυσμός της Ινδίας, προτείνει η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!