Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Σκοπιανό: Διάψευση από Κομισιόν για τη «συμφωνία με 180 βουλευτές»
[NewPost]: Σκοπιανό: Διάψευση από Κομισιόν για τη «συμφωνία με 180 βουλευτές»

[NewPost]: Σκοπιανό: Διάψευση από Κομισιόν για τη «συμφωνία με 180 βουλευτές»

Η Κομισιόν διέψευσε ότι πιέζει την Αθήνα, ώστε να ψηφιστεί η όποια συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων από 180 βουλευτές της ελληνικής Βουλής.

Σύμφωνα με το star.gr, η πηγή της Κομισιόν που επικαλείται, διέψευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία, υπενθυμίζει το λόγο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο κοινοβούλιο, όπου ο Πρόεδρος είπε αυτολεξεί: “Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος”.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της “Αυγής”, σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν φέρεται να προτιμά υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αυτή η πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την “Αυγή”, οι Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού.

Πέραν της αντιπολίτευσης πάντως η κυβέρνηση έχει και εσωτερικές ενστάσεις για το Σκοπιανό, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα υποστηρίξουν ενδεχόμενη συμφωνία που θα περιλαμβάνει στο όνομα τον όρο «Μακεδονία», κάτι που ωστόσο φαντάζει αναπόφευκτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!