Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ κατά Μόσχας: Αυθαίρετη και εκδικητική η απόφαση απέλασης
[NewPost]: Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ κατά Μόσχας: Αυθαίρετη και εκδικητική η απόφαση απέλασης

[NewPost]: Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ κατά Μόσχας: Αυθαίρετη και εκδικητική η απόφαση απέλασης

«Αυθαίρετη» και «εκδικητική» χαρακτηρίζει την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα σε μακροσκελή ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η απόφαση του ρωσικού ΥΠΕΞ «δεν στηρίζεται σε στοιχεία» και επισημαίνει ότι: «η Ρωσία αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της Αθήνας είναι ιδιαιτέρως σκληρή καθώς, ουσιαστικά, υπογραμμίζει ότι οι επιλογές της Μόσχας αντιστρατεύονται το σύνολο των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως, εκτός από τις καταγγελίες για παρέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά της Ελλάδας, το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως η Μόσχα είναι «σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας» παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία . Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!