Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση των «λοχαγών» -Σύσκεψη 100 στελεχών της προεδρικής πλειοψηφίας
[NewPost]: ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση των «λοχαγών» -Σύσκεψη 100 στελεχών της προεδρικής πλειοψηφίας

[NewPost]: ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση των «λοχαγών» -Σύσκεψη 100 στελεχών της προεδρικής πλειοψηφίας

Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ για τον «παραγκωνισμό του κόμματος από την κυβέρνηση» αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Πέρα από τους «συνήθεις υπόπτους» 53, αυτή τη φορά βγαίνουν στο προσκήνιο στελέχη της προεδρικής πλειοψηφίας (Ενωτική Κίνηση, Πλατφόρμα 2010, Πασοκογενείς). Την Τρίτμάλιστα πραγματοποίησαν σύσκεψη 100 περίπου «προεδρικά» στελέχη. Δεν είναι απίθανό αυτή η «εξέγερση των λοχαγών» (όπως την ονομάζει ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) να οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση των τάσεων του κυβερνώντος κόμματος.

«Παραγκωνισμός του κόμματος»

«Μαθαίνουμε την κυβερνητική πολιτική από τις τηλεοράσεις», επισημαίνει μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Αυτή η επισήμανση συνοψίζει τις αιτίες της δυσαρέσκειας των κομματικών στελεχών. Η απόσταση μεταξύ Ηρώδου του Αττικού και Κουμουνδούρου δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη. Οι «κομματικοί» θεωρούν ότι οι «κυβερνητικοί» δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις επεξεργασίες των Τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από την οικοδόμηση προσωπικών δικτυώσεων των βασικών υπουργών, κάτι που αποδυναμώνει περαιτέρω τη συνοχή του κόμματος. « Το κόμμα εν λειτουργεί πια», είναι η πικρή διαπίστωση πολλών στελεχών.

Η σύσκεψη των «προεδρικών»

Η δυσαρέσκεια για τον «παραγκωνισμό του κόμματος» εκφράζεται πλέον και στις τάξεις των «προεδρικών», δηλαδή των στελεχών εκείνων που στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στις λίστες της Ενωτικής Κίνησης και της Πλατφόρμας 2010. Προχθές μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη περίπου 100 δυσαρεστημένων «προεδρικών». Παρά το ότι είναι νωρίς για να προδικάσει κανείς το αν αυτή η κίνηση θα οδηγήσει στη δημιουργία νέας τάσης, εντούτοις, δεν είναι αμελητέας σημασίας το ότι στη σύσκεψη προσκαλέστηκαν μόνο συγκεκριμένα στελέχη της προεδρικής πλειοψηφίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!