Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Συντάξεις: Οι δέκα ανατροπές-«φωτιά» που έρχονται το 2017
[NewPost]: Συντάξεις: Οι δέκα ανατροπές-«φωτιά» που έρχονται το 2017

[NewPost]: Συντάξεις: Οι δέκα ανατροπές-«φωτιά» που έρχονται το 2017

Δέκα ανατροπές επιφυλλάσσει το νέο έτος για τους συνταξιούχους , όπως σημειώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Παράλληλα, τονίζει ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων περικοπών, εκτός από τα 11 «ψαλίδια», που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σήμερα, οι μισοί συνταξιούχοι συντηρούν τις οικογένειες από τις πενιχρές συντάξεις, ενώ ένας στους δύο συνταξιούχους ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο και καταγράφει τις επικείμενες ανατροπές:

1. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πρέπει να επαναϋπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριων συντάξεων για να προκύψει η “προσωπική διαφορά” (την οποία θέλει να καταργήσει το ΔΝΤ).

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρατηρεί ότι η “προσωπική διαφορά” θα είναι το επόμενο τμήμα των συντάξεων που θα περικοπεί, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε καλά και χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης που ήδη έχει θεσμοθετηθεί.

2. Έρχεται αύξηση κόστους εξαγοράς πλασματικών ετών.

Από 1-1-2017 εφαρμόζεται η νομοθεσία του ΕΦΚΑ και αυξάνεται το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών για τους δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν πλασματικά έτη είναι συμφέρουσα επιλογή να προχωρήσουν σε σχετική αίτηση αμέσως και μέχρι 31-12-2016, καθώς το κόστος εξαγοράς παραμένει στα παλαιά επίπεδα, ήτοι στο 6,67% των συντάξιμων αποδοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!