Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Συντάξεις: Αναδρομικό «κούρεμα» για τα ρετιρέ – Διπλό πλαφόν για… υψηλοσυνταξιούχους
[NewPost]: Συντάξεις: Αναδρομικό «κούρεμα» για τα ρετιρέ – Διπλό πλαφόν για… υψηλοσυνταξιούχους

[NewPost]: Συντάξεις: Αναδρομικό «κούρεμα» για τα ρετιρέ – Διπλό πλαφόν για… υψηλοσυνταξιούχους

Διπλό πλαφόν έρχεται για 70.000 – 80.000 υψηλοσυνταξιούχους, καθώς από το νέο χρόνο δρομολογείται το αναδρομικό «κούρεμα» που προβλέπει ο Ασφαλιστικός Νόμος Κατρούγκαλου.

Έτσι το όριο διαμορφώνεται στα 1.767 ευρώ καθαρά για κάθε ατομική σύνταξη και στα 3.000 ευρώ καθαρά για το συνολικό εισόδημα από συντάξεις, καθώς όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις θα προσαρμοστούν ανάλογα σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Το «μαχαίρι» μπαίνει σε όσους συνεχίζουν να παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ κύρια σύνταξη (μεικτά με κρατήσεις υγείας και ΑΚΑΓΕ) ακόμη και μετά από όλες τις μνημονιακές περικοπές που έχουν εφαρμοστεί από το 2010, όπως επίσης σε όσους βάζουν σήμερα στην τσέπη καθαρά πάνω από 3.000 ευρώ αθροιστικά (συντάξεις, μερίσματα κλπ). Σημειώνεται πως στο νέο πλαφόν για την μια σύνταξη συνυπολογίζονται οικογενειακά (τέκνων και συζύγου) και αναπηρικά (απολύτου αναπηρίας ή εξωιδρυματικά) επιδόματα. Τα αναπηρικά αντίθετα εξαιρούνται από το δεύτερο «ψαλίδι» των 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα ποσά που έχουν πάρει «αχρεωστήτως» οι συνταξιούχοι όλους αυτούς τους μήνες θα πρέπει να παρακρατηθούν από εδώ και στο εξής σε δόσεις από τις συντάξεις τους, με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!