Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου το απόγευμα στο Μαξίμου
[NewPost]: Συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου το απόγευμα  στο Μαξίμου

[NewPost]: Συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου το απόγευμα στο Μαξίμου

Τετ α τετ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει σήμερα στις 18:00 απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις θέσεις της Εκκλησίας πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα.

Όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «η Εκκλησία συντάσσει ειδικό υπόμνημα με τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Εκκλησίας στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και θα το επιδόσει στον Πρωθυπουργό.

Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Ιωαννίνων Μάξιμος και ο Γεν. Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το όλο θέμα, γι’ αυτό και αποφεύγονται οι περιττές δηλώσεις για να μη γίνουν παρανοήσεις.

Αρκεί να πούμε πάντως ότι και τις δύο ημέρες που συνεδριάζει η Σύνοδος, χθες και σήμερα, τις αφιέρωσε σε αυτό το θέμα και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης του αρχιεπισκόπου για τη θρησκευτική ουδετερότητα και θα αφορά την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της συνταγματικής αναθεώρησης, δηλώνοντας πως αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας κρύβεται το γαλλικό μοντέλο δεν συμφωνεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!