Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Σήμερα συζήτηση για το πόρισμα Novartis στη Βουλή – Μυστική ψηφοφορία, 10 κάλπες και 33 ομιλητές
[NewPost]: Σήμερα συζήτηση για το πόρισμα Novartis στη Βουλή – Μυστική ψηφοφορία, 10 κάλπες και 33 ομιλητές

[NewPost]: Σήμερα συζήτηση για το πόρισμα Novartis στη Βουλή – Μυστική ψηφοφορία, 10 κάλπες και 33 ομιλητές

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, μεταφέρεται το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεση με τη συζήτηση, ψηφοφορία και λήψη απόφασης για την επιστροφή του φακέλου της Novartis στη Δικαιοσύνη.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με έναν πρώτο κύκλο 15 ομιλητών- από τα πρόσωπα που συμμετείχαν ως μέλη στην προκαταρκτική επιτροπή- ανάλογα με τη κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων (5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 από τη ΝΔ και ένας από τα υπόλοιπους), για δέκα λεπτά της ώρας, χωρίς δικαίωμα δευτερολογίας.

Στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν τα δέκα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα για 20 λεπτά. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν ενημερώσει πως θα παραστούν οι 9, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα. Ακολούθως στο βήμα θα ανέβουν οι 8 πολιτικοί αρχηγοί (Τσίπρας και Μητσοτάκης θα μιλήσουν από 20 λεπτά και οι υπόλοιποι 15), καθώς και δύο αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της Βουλής είναι η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 το απόγευμα, ωστόσο η εμπειρία έχει δείξει πως τέτοιου είδους προγραμματισμοί πέφτουν έξω λόγω της μη τήρησης των χρόνων από τους ομιλητές.

Η ψηφοφορία

Εφόσον ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, επί της πρότασης της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη, ενώ η σχετική απόφαση θα ληφθεί με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!