Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ο συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάμο” αποφυλακίστηκε κι επέστρεψε στην πατρίδα του
[NewPost]: Ο συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάμο” αποφυλακίστηκε κι επέστρεψε στην πατρίδα του

[NewPost]: Ο συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάμο” αποφυλακίστηκε κι επέστρεψε στην πατρίδα του

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάναμο” αφού η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεσή του έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία η παράταση της κράτησης του για την προστασία της ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Σλάχι οδηγήθηκε στο Γκουαντάναμο τον Αύγουστο του 2002. Κρατήθηκε εκεί για 14 χρόνια, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και χωρίς να δικαστεί. Στις 2 Ιουνίου παρουσιάστηκε ενώπιον της κυβερνητικής επιτροπής που εξετάζει τις υποθέσεις των κρατουμένων. Η ακρόαση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Ιανουάριο.

Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί ότι θα έκλεινε την αμφιλεγόμενη φυλακή όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2009. Αυτό όμως αποδείχτηκε δύσκολο, καθώς αντιμετώπισε την έντονη αντίδραση του Κογκρέσου, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ , ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, έχει ζητήσει την επέκταση της φυλακής αυτής.

Ο Σλάχι έγινε ευρύτερα γνωστός το 2015, όταν δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις του από το Γουαντάναμο, όπου περιγράφει τι συνθήκες της κράτησής του και τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένων και “σκληρών” τεχνικών που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!