Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Συγκλονιστικό στοιχείο: Tα μισά από τα παιδιά με αναπηρίες δεν πηγαίνουν σχολείο
[NewPost]: Συγκλονιστικό στοιχείο: Tα μισά από τα παιδιά με αναπηρίες δεν πηγαίνουν σχολείο

[NewPost]: Συγκλονιστικό στοιχείο: Tα μισά από τα παιδιά με αναπηρίες δεν πηγαίνουν σχολείο

Το στοιχείο αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και είναι συγκλονιστικό: Τα μισά από τα 65 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες, που βρίσκονται σε σχολική ηλικία, δεν πηγαίνουν σχολείο. Βρίσκονται μακριά από τις σχολικές τάξεις, διότι προϋπολογίζονται ελάχιστα χρήματα για τις ανάγκες τους.

Το στοιχείο καταγράφει μια έκθεση της οργάνωσης Light for the World. Πρόκειται για μια βρετανική οργάνωση προάσπισης ατόμων με αναπηρίες , η οποία και επισημαίνει ότι το στίγμα και η παραπληροφόρηση σχετικά με τις αναπηρίες καθώς και η έλλειψη στοιχείων για τον αριθμό των παιδιών με ειδικές ανάγκες συμβάλλουν στο πρόβλημα.

«Οι άνθρωποι δεν τα αντιμετωπίζουν ως μια επένδυση που αξίζει τον κόπο», δήλωσε η Ναφίσα Μπάμπου σύμβουλος για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμού της Light for the World. «Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να επενδύονται χρήματα στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, καθώς δεν μπορούν να εργαστούν»,είπε.

Η οργάνωση σημείωσε ότι οι πιο φτωχές χώρες του κόσμου χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εξαιτίας της έλλειψης σχολείων και θέσεων εργασίας για άτομα με αναπηρίες. «Τα παιδιά με αναπηρίες μένουν πάντα πίσω και οι επιπτώσεις τόσο για αυτά όσο και για τις οικονομίες μπορεί να είναι καταστροφικές», υπογράμμισε η Τζούλια ΜακΓκέον της οργάνωσης Handicap International.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!