Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ «γλίτωσε» ο Π. Καμμένος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
[NewPost]: Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ «γλίτωσε» ο Π. Καμμένος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

[NewPost]: Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ «γλίτωσε» ο Π. Καμμένος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Με τη βοήθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή καλύτερα τη διασταλτική ερμηνεία του κανονισμού από αυτή για τις άρσεις της βουλευτικής ασυλίας «γλίτωσε» τη βάσανο της Ολομέλειας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Δεοντολογίας συζήτησε σήμερα την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει καταθέσει κατά του κ. Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή tweet του υπουργού που στρεφόταν εναντίον του επικεφαλής του Ποταμιού (με αιχμές για τους χρηματοδότες του).

Ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε χρήση ενός γνωστού (στα κοινοβουλευτικά ήθη) τρικ, βάσει του οποίου οι ενέργειες του κ. Καμμένου δεν έγιναν με την βουλευτική του ιδιότητα αλλά με αυτή του υπουργού. Αυτή η …μικρή παράμετρος όμως ήταν ικανή να αλλάξει όλη την ουσία της υπόθεσης, καθώς δεν θεωρήθηκε αρμοδιότητα της επιτροπής Δεοντολογίας (ασχολείται με άρσεις βουλευτικής ασυλίας) αλλά δυνητικό αντικείμενο πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση η θέση αυτή της πλειοψηφίας προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που θεώρησε προκλητική τη συμπεριφορά. Ωστόσο σε ψηφοφορία επί του αντικειμένου που πραγματοποιήθηκε με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η υπόθεση θεωρήθηκε και τυπικά υπουργικό αδίκημα και έληξε εκεί.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως τα μέλη της πλειοψηφίας υποστήριξαν τη θέση τους υπενθυμίζοντας πως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν έχει ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία (με Πολάκη αλλά και πάλι τον κ. Καμμένο) και πως δεν θα μπορούσε η απόφαση τώρα να είναι διαφορετική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!