Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Το σχέδιο για τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν παρουσίασε το Πεκίνο
[NewPost]: Το σχέδιο για τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν παρουσίασε το Πεκίνο

[NewPost]: Το σχέδιο για τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν παρουσίασε το Πεκίνο

Η Κίνα παρουσίασε σήμερα το σχέδιό της για να μετατρέψει τη νότια, νησιωτική επαρχία Χαϊνάν σε πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

Προκειμένου να αναπτυχθεί η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν -ένα σημαντικό βήμα για να ανοίξει περισσότερο η οικονομία και να προωθηθεί η οικονομική παγκοσμιοποίηση- θα δοθεί στη νήσο μεγαλύτερη αυτονομία για μεταρρυθμίσεις, θα επιταχυνθεί η ενίσχυση ενός βασιζόμενου σε νόμους, διεθνούς και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος καθώς και ενός δίκαιου, ανοικτού, ενοποιημένου και αποτελεσματικού περιβάλλοντος αγοράς, σύμφωνα με το σχέδιο που εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο.

Η Χαϊνάν θα χρησιμοποιηθεί ως πιλοτική ζώνη για την ολοκληρωμένη εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος της οικονομίας — ένα διεθνές κέντρο τουρισμού και κατανάλωσης και μια ζώνη που θα προσφέρει υπηρεσίες και θα στηρίζει τις βασικές στρατηγικές της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις σε δοκιμαστική βάση σε τομείς όπως η δημιουργία νέων θεσμών της ανοιχτής οικονομίας, η προώθηση της καινοτόμου ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών και η επιτάχυνση των προσπαθειών για τον μετασχηματισμό των κυβερνητικών λειτουργιών.

Θα επικεντρωθεί επίσης στη θέσπιση σημαντικών μηχανισμών ελέγχου των κινδύνων και θα προωθήσει δοκιμαστικά προγράμματα σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο πολιτισμός, ο τουρισμός καθώς και η πράσινη ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!