Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Κόντε για την ιταλική οικονομία
[NewPost]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Κόντε για την ιταλική οικονομία

[NewPost]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Κόντε για την ιταλική οικονομία

Η ΕΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην ιταλική οικονομία. Ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γκύντερ Έτινγκερ τόνισε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ότι μετά την Ελλάδα, η Ιταλία έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να μην αυξηθεί υπερβολικά το χρέος της ΕΕ συνολικά.

Παράλληλα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ιl Sole 24 Ore, κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να καταβάλει «ουσιαστικές προσπάθειες» κατά τον σχεδιασμό του κρατικού προϋπολογισμού για το προσεχές έτος. Ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να διατηρήσει υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος.

Δύσκολο έργο για Πέντε Αστέρια και Λέγκα

Από την πλευρά της η Ιταλία προσπαθεί να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της οικονομικής πολιτικής της. Η κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, θέλει να αρχίσει να εφαρμόζει τις υποσχέσεις της. Με κύρια αναφορά στην στήριξη των ανέργων, που προβλέπει το «εισόδημα του πολίτη» και στην μείωση της φορολογικής πίεσης με μια μόνο φορολογική κλίμακα, όπως ζητά το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι.

Χρειάζεται όμως μεγάλη ευελιξία, κάτι που πρέπει να θεωρείται κάθε άλλο παρά δεδομένο. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης La Republica η σχέση ελλείμματος- AEΠ θα μπορούσε να φτάσει και στο 2,9%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!