Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Το Σάββατο η ψηφοφορία για τη πρόταση μομφής, η αντιπολίτευση ζητά περισσότερο χρόνο
[NewPost]: Το Σάββατο η ψηφοφορία για τη πρόταση μομφής, η αντιπολίτευση ζητά περισσότερο χρόνο

[NewPost]: Το Σάββατο η ψηφοφορία για τη πρόταση μομφής, η αντιπολίτευση ζητά περισσότερο χρόνο

Στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρότασης μομφής στη Βουλή και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ωστόσο, από τις συζητήσεις τόσο στην Διάσκεψη όσο και στην Ολομέλεια, κατέστη σαφές πως εφόσον ο κατάλογος των ομιλητών εξαντληθεί νωρίτερα (που θα εξαντληθεί), τότε και η ονομαστική θα γίνει πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Για το λόγο αυτό, η Βουλή αναμένεται να κρατήσει ανοιχτή την Ολομέλεια μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την ξεκάθαρη αντίθεση της ΝΔ εξέφρασε ο αντιπρόεδρός της, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δήλωσε: «H ΝΔ έχει ένσταση γι’ αυτά που παρουσιάσατε ως πρόταση σε σχέση με τη λήξη της συζήτησης! Η κοινοβουλευτική παράδοση θέλει τη διαδικασία τριήμερη και τη ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας».

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε αργότερα πως ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν, και αν χρειαστεί όπως είπε, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι θα κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Ο κ. Χατζηδάκης επέμεινε στη θέση του κόμματός του λέγοντας ότι πρόκειται για «φαλκίδευση» του δικαιώματος της αντιπολίτευσης. «Τι φοβάται η κυβέρνηση; Τη Bουλή, τη συζήτηση ή μήπως τον λαό καθώς έχουν προαγγελθεί συλλαλητήρια το Σάββατο; Η πρακτική αυτή είναι φοβική και αλαζονική ταυτόχρονα. Η κυβέρνηση έστω και τη τελευταία στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!