Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία – Τι αλλάζει σε Λύκεια και ΑΕΙ
[NewPost]: Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία – Τι αλλάζει σε Λύκεια και ΑΕΙ

[NewPost]: Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία – Τι αλλάζει σε Λύκεια και ΑΕΙ

Επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την ίδια ώρα που τα χρονοδιαγράμματα των Πανελλαδικών ξεχειλώνουν και μπαίνει «κόφτης» στις εξετάσεις στο Λύκειο .

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο νόμου που αφορά την ίδρυση του νέου πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην Αθήνα είναι νομοσχέδιο «σκούπα» για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και φέρνει αλλαγές για τους μαθητές του Λυκείου, τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, τους μαθητές των ΕΠΑΛ αλλά και τους φοιτητές.

Οι αλλαγές

Τη μεγαλύτερη τροποποίηση του μηχανογραφικού δελτίου φέρνει το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τους υποψηφίους να έχουν διαθέσιμο ένα ακόμα πανεπιστημιακό Ιδρυμα αλλά να μένει η Αθήνα χωρίς δύο μεγάλα τεχνολογικά Ιδρύματα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αποτελείται από 5 σχολές και 26 τμήματα, αντί των 42 τμημάτων και κατευθύνσεων των δύο υπό κατάργηση ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Οι πρώτοι εισακτέοι θα είναι οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, αν και ακόμα αναμένεται η κατανομή των νέων σχολών και τμημάτων στα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Η καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου είχε ως αποτέλεσμα τη μετάθεση των ημερομηνιών για τις διαδικασίες των Πανελλαδικών . Φέτος, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση θα γίνει τον Μάρτιο, ενώ και η καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων μετατίθεται, βάσει του νομοσχεδίου, από 15 Μαρτίου στο τέλος του μήνα.

Το νέο Πανεπιστήμιο με την ψήφιση ίδρυσής του αναμένεται να φέρει αλλαγές τόσο στον αριθμό εισακτέων (σ.σ.: ήδη έχει πολλαπλασιαστεί το ποσοστό εισαγωγής από ΕΠΑΛ σε πανεπιστήμια) αλλά και στο τοπίο των βάσεων, όπως είχε διαμορφωθεί την περσινή χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!