Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Σάλος στην Ολλανδία με «διαρροή» απόρρητων δεδομένων της Europol στο διαδίκτυο
[NewPost]: Σάλος στην Ολλανδία με «διαρροή» απόρρητων δεδομένων της Europol στο διαδίκτυο

[NewPost]: Σάλος στην Ολλανδία με «διαρροή» απόρρητων δεδομένων της Europol στο διαδίκτυο

Σάλος έχει προβληθεί στην Ολλανδία με την είδηση ότι αφέθηκαν ελεύθερες στο διαδίκτυο πληροφορίες που αφορούν πολλές διεθνείς έρευνες για τρομοκρατικές οργανώσεις , τις οποίες έχει συντάξει η Europol, χωρίς κάποιον κωδικό ασφαλείας για την προστασία του περιεχομένου.

Όπως μετέδωσε σήμερα η ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή Zembla, η διαρροή προκλήθηκε από έναν πρώην υπάλληλο, ο οποίος είχε πάρει φακέλους στο σπίτι του–κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς της Europol– και τους είχε φυλάξει στο σκληρό δίσκο υπολογιστή συνδεδεμένου με το Ίντερνετ χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενο ήταν προσβάσιμο στον καθένα.

Η εκπομπή δεν αναπαρήγαγε το περιεχόμενό τους, το οποίο όπως είπε, περιείχε πληροφορίες για 54 διαφορετικές αστυνομικές έρευνες περιλαμβανομένων των ονομάτων και των αριθμών τηλεφώνων των υπόπτων.

Ο Βαν Γκέμερτ δήλωσε ότι δεν προκύπτει να έχει δει κάποιος άλλος τα έγγραφα πέραν των δημοσιογράφων του Zembla, αλλά δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία), ο αρμόδιος οργανισμός της ΕΕ για την επιβολή του νόμου που βοηθά τις αστυνομικές αρχές στα κράτη μέλη του μπλοκ, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει την πληροφορία.

Η ολλανδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής και ευρωβουλευτής Σόφι Ιν΄τ Βελντ έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter: “Τεράστια διαρροή δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!