Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ρωσικό ψύχος εν μέσω ελληνικού θέρους: Σύγκρουση Μόσχας – Ουάσιγκτον για τις απελάσεις
[NewPost]: Ρωσικό ψύχος εν μέσω ελληνικού θέρους: Σύγκρουση Μόσχας – Ουάσιγκτον για τις απελάσεις

[NewPost]: Ρωσικό ψύχος εν μέσω ελληνικού θέρους: Σύγκρουση Μόσχας – Ουάσιγκτον για τις απελάσεις

Βαρύ ψύχος ενέσκηψε στις ελληνορωσικές σχέσεις. Σήμερα ήρθε η πρώτη απάντηση από την πλευρά της Μόσχας στην απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους «διπλωμάτες» και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, επικαλούμενη «παράνομες ενέργειες» που σχετίζονται με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Αργά το πρωί κλήθηκε στην έδρα του ρωσικού ΥΠΕΞ στη Μόσχα ο Έλληνας πρεσβευτής Ανδρέας Φρυγανάς, προκειμένου να του ζητηθούν εξηγήσεις για την ελληνική απόφαση.

Λίγο μετά τη συνάντηση, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αποδίδει τις απελάσεις σε αμερικάνικό δάκτυλο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Να σημειωθεί ότι χτες το Στέιτ Ντιπάρμτεντ είχε σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης, δηλώνοντας: «Είναι απαράδεκτες οι προσπάθειες ανάμειξης στις δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!