Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Η ρωσική επέλαση στο διαδίκτυο – Το χρονικό των κυβερνοεπιθέσεων
[NewPost]: Η ρωσική επέλαση στο διαδίκτυο – Το χρονικό των κυβερνοεπιθέσεων

[NewPost]: Η ρωσική επέλαση στο διαδίκτυο – Το χρονικό των κυβερνοεπιθέσεων

Την τελευταία δεκαετία, η ρωσική κυβέρνηση εξαπέλυσε πάνω από δέκα σημαντικές κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε τρίτες χώρες, άλλες φορές για να βοηθήσει ή να βλάψει κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό υποψήφιο, κάποιες φορές για να σπείρει το χάος, πάντα όμως για να προωθήσει τη ρωσική πολιτική.

Από το 2007, οι Ρώσοι ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων στους πρώην σοβιετικούς δορυφόρους όπως η Εσθονία , η Γεωργία και η Ουκρανία , κατόπιν κινήθηκαν εναντίον δυτικών εθνών, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία . Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και οι ειδικοί λένε ότι οι Ρώσοι έχουν σχεδιάσει μια στρατηγική που συνδυάζει κυβερνοεπιθέσεις με τη διαδικτυακή προπαγάνδα και την τελειοποιούν εδώ και μια δεκαετία, με τις ευλογίες του Πούτιν. Η Ρωσία έχει κλείσει ολόκληρα τμήματα του κυβερνοχώρου για να τιμωρήσει ή να απειλήσει χώρες.

O Μάικ ΜακΦωλ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία λέει ότι διαφαίνεται ένα μοτίβο πίσω από τις ρωσικές επιθέσεις.

«Για χρόνια τώρα, το Κρεμλίνο ψάχνει για τρόπους να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες, να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλει να ανέλθουν στην εξουσία και να υπονομεύσει την πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες,» λέει ο ΜακΦώλ. Η Ρωσία, επιπλέον, προσπαθεί να αποδυναμώσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Στέφαν Μάιστερ, που έχει γράψει εκτεταμένα για τις ρωσικές στρατηγικές ασφαλείας για το Γερμανικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, αποκαλεί τις επιθέσεις, που περιλαμβάνουν πολλές φορές ψεύτικες ειδήσεις, «στρατηγική ασφαλείας και όχι επικοινωνιακή στρατηγική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!