Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον αριστερό πυρήνα συσπείρωσης
[NewPost]: Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον αριστερό πυρήνα συσπείρωσης

[NewPost]: Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον αριστερό πυρήνα συσπείρωσης

«Από την 21η Αυγούστου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εκείνες που μας επιτρέπουν, με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας πλέον, να κινηθούμε βάσει ενός συλλογικού σχεδίου στη λήψη μέτρων στήριξης και ανακούφισης των πολιτών και των κοινωνικών στρωμάτων που δέχθηκαν την υπέρμετρη πίεση των μνημονιακών προγραμμάτων».

Αυτό τονίζει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη του στην «Εποχή», επισημαίνοντας ότι «ο δημοσιονομικός χώρος των 750 περίπου εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί και θα είναι διαρκής, μας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουμε την πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης που έχουν ήδη προαναγγελθεί». Σημειώνει ότι βασική προτεραιότητα αποτελούν και τα εργασιακά, όπου ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπογραμμίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, θεωρώντας πως η θετική πορεία της οικονομίας αποτελεί ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσεπών και την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι «λειτουργήσαμε και δράσαμε σωστά, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας». «Η απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος της οδυνηρής μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα, και την επιστροφή της επιλογής των μέσων άσκησης πολιτικής στην εκλεγμένη από το λαό κάθε φορά κυβέρνηση», αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!