Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Reuters: Το ΔΝΤ μελετά χαλάρωση των όρων χορήγησης δανείων
[NewPost]: Reuters: Το ΔΝΤ μελετά χαλάρωση των όρων χορήγησης δανείων

[NewPost]: Reuters: Το ΔΝΤ μελετά χαλάρωση των όρων χορήγησης δανείων

Για την εισαγωγή νέων κανόνων από το ΔΝΤ, προκειμένου οι χώρες να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη οικονομική κρίση κάνει λόγο το Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης με γνώση του θέματος, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω της ανησυχίας ορισμένων αναλυτών ότι η πορεία νομισματικής σύσφιξης της Federal Reserve μπορεί να προκαλέσει απόσυρση κεφαλαίων από τις αναδυόμενες ασιατικές οικονομίες και να διαταράξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Με βάση το νέο σχεδιασμό του ΔΝΤ , οι χώρες – μέλη που τελούν υπό αξιολόγηση μπορούν να προσφύγουν στο Ταμείο για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση σε δολάρια προκειμένου να καταπολεμήσουν ενδεχόμενη κερδοσκοπική επίθεση στα νομίσματά τους, όπως εξήγησε η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο.

Οι νέοι αυτοί κανόνες εξετάζονται από το ΔΝΤ με στόχο να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας έναντι επικείμενης έντονης αύξησης της διακύμανσης στις αγορές.

Τα ακριβή κριτήρια θα αποφασιστούν επίσημα στην συνεδρίαση του ΔΝΤ στο τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε η ίδια πηγή.

“Το ΔΝΤ εξετάζει διάφορα μέτρα καθώς βλέπει πόσο σημαντικό είναι να αναβαθμιστεί το παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας έναντι μελλοντικών προβλημάτων ρευστότητας”, δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ στο Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!