Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ρέγκλινγκ για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται
[NewPost]: Ρέγκλινγκ για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται

[NewPost]: Ρέγκλινγκ για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται

Μήνυμα έστειλε ο Κλάους Ρέγκλινγκ από το Eurogroup πως οι δεσμεύσεις της Ελλάδας θα πρέπει να τηρηθούν, παρά το γεγονός πως συμμορφώνεται στους στόχους.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού ΜΗχανισμού Σταθερότητας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «παρότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας και ικανοποιεί το στόχο για πλεόνασμα 3.5%, πρέπει να τηρηθούν όλες οι προηγούμενες δεσμεύσεις».

Ταυτόχρονα ο Μάριο Σεντένο τόνισε: «Δεν συζητήθηκε η Ελλάδα αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα».

Τέλος ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε: «υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, και πρέπει να εξετάσουμε ποιo είναι το μέγεθος του» επισημαίνοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην έκθεση του Ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Νέο σκληρό μήνυμα στην Ιταλία έστειλε το Eurogroup, το οποίο ζήτησε από τη Ρώμη να προχωρήσει σε αλλαγή του προϋπολογισμού της.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup «συζητήσαμε αναφορικά με τη θέση της Επιτροπής σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019, που εκδόθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 και συμφωνούμε με την αξιολόγηση της Επιτροπής».

«Υπενθυμίζουμε τη σημασία των υγιών δημόσιων οικονομικών και του συντονισμού τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως προϋπόθεση για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της νομισματικής ένωσης», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!