Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ρατσιστής για τo 49% των Αμερικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ
[NewPost]: Ρατσιστής για τo 49% των Αμερικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ

[NewPost]: Ρατσιστής για τo 49% των Αμερικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ

Ποσοστό 49% των Αμερικανών ψηφοφόρων, μεταξύ αυτών κι ένα ποσοστό 11% των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ρατσιστής, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Quinnipiac University).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ποσοστό 22% των Ρεπουμπλικάνων αλλά και το 55% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμούν ότι ο πρόεδρος Τραμπ «έχει ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν ρατσιστικά πιστεύω, να τα εκφράσουν δημόσια».

Ωστόσο, το 50% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι το βασικό κίνητρο της πολιτικής μετανάστευσης του προέδρου Τραμπ είναι «ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνόρων μας».

Από την άλλη μεριά, ποσοστό 44% εκτιμά ότι το βασικό κίνητρο είναι οι «ρατσιστικές πεποιθήσεις του».

Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις αντιδράσεις των Αμερικανών σε μια σειρά ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις, όπως, η συνοριακή κρίση, η σημασία της ευγένειας στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, η αξιοπιστία του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 60% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, μεταξύ αυτών ποσοστό 21% των Ρεπουμπλικάνων, και 95% των Δημοκρατικών, πιστεύουν πως η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελεί «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να περιγράψουν με μία λέξη πώς αισθάνονται για τα παιδιά των μεταναστών που χωρίζονται από τις οικογένειές τους στα σύνορα. «Λυπηρό», «τρομερό», «αηδιαστικό», «σπαρακτικό» ήταν μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!