Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας με επίκεντρο την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης
[NewPost]: Ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας με επίκεντρο την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης

[NewPost]: Ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας με επίκεντρο την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης

Μόλις χθες, στην ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή του κατά της Μόσχας , το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, επί της ουσίας ο κ. Νίκος Κοτζιάς , κατήγγειλε την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εταιρεία Παλαιστίνης, το ρωσικής έμπνευσης μηχανισμό θρησκευτικής διπλωματίας, ως εργαλείο υπονόμευσης των εθνικών συμφερόντων.

Ένα 24ώρο μετά, ο ομόλογος Κοτζιά, Σεργκέι Λαβρόφ , δημοσιοποιούσε, μέσω του κρατικού Sputniknews, το χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ Ελλάδας – Ρωσίας «Μαζί δια μέσου των αιώνων» που διεξάγεται από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου στην Κέρκυρα, πλέκοντας το εγκώμιο της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, καθώς το φεστιβάλ που έχει εμφανώς οργανωθεί από τη ρωσική πλευρά τιμά τον Ναύαρχο Φίοντορ Ουσακόφ, «επιφανή Ρώσο αξιωματούχο του ναυτικού και ελευθερωτή των Ιονίων Νήσων», ο Σεργκέι Λαβρόφ σημειώνει, υπαινικτικά ως θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα «θυμάται τον ρόλο της Ρωσίας στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της νέας ελληνικής πολιτειακής κατάστασης».

Στην ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, που φέρει την σφραγίδα Κοτζιά όπως άλλωστε και η απόφαση για άμεση μετάθεση στην Αθήνα του πρεσβευτή Ανδ. Φρυγανά , σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, πως «είναι φανερό ότι υπάρχει μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές. Η ελληνορωσική φιλία επιτάσσει την εγκατάλειψη τέτοιων αντιλήψεων και όχι το αντίστροφο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!