Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τι προβλέπει η συμφωνία για τις αποκρατικοποιήσεις ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΗ
[NewPost]: Τι προβλέπει η συμφωνία για τις αποκρατικοποιήσεις ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΗ

[NewPost]: Τι προβλέπει η συμφωνία για τις αποκρατικοποιήσεις ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΗ

Εκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ μέσα στον Μάρτιο του 2018 και διάθεσης του 17% της ΔΕΗ τον Ιούνιο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των τριών ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2018 προβλέπει η νέα συμφωνία με τους πιστωτές.

Η συμφωνία, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή , έχει μάλιστα προκρίνει και μοντέλα αποκρατικοποίησης για τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΗ , τα οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ .

Σε ό,τι αφορά στα ΕΛΠΕ, στόχος παραμένει η διάθεση του 35%, προβλέπεται ωστόσο και η δυνατότητα διάθεσης μικρότερου ποσοστού με το ίδιο ισοδύναμο αποτέλεσμα. Η πρόβλεψη, φωτογραφίζει σενάριο πώλησης και ποσοστού που κατέχει ο όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean (45,47%), έτσι ώστε ο στρατηγικός επενδυτής που θα αναζητηθεί μέσω διαγωνισμού να αγοράσει συνολικό ποσοστό 51% και το μάνατζμεντ το οποίο σήμερα ασκούν από κοινού Δημόσιο και Paneuropean. Το ΤΑΙΠΕΔ , δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση θα διαθέσει μέσω διαγωνισμού ένα κοινό πακέτο μετοχών του Δημοσίου και της Paneuropean κατά τα πρότυπα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ , ενώ και οι δύο μέτοχοι θα εισπράξουν μεγαλύτερο τίμημα λόγω και της εκχώρησης του μάνατζμεντ. Η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου προϋποθέτει τη συναίνεση του ομίλου Λάτση, αφού η συμφωνία Paneuropean – ΕΛΠΕ προβλέπει δικαίωμα πρώτης προσφοράς σε περίπτωση που το Δημόσιο πουλήσει το ποσοστό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!