Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Πρώτη φορά… Μπουτάρης: Οι αντιφάσεις στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ
[NewPost]: Πρώτη φορά… Μπουτάρης: Οι αντιφάσεις στη στρατηγική  του ΣΥΡΙΖΑ

[NewPost]: Πρώτη φορά… Μπουτάρης: Οι αντιφάσεις στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα κόμμα που βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης Η απόσταση που έχει διανύσει το κυβερνών κόμμα τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Όπως όμως είπε ο πρωθυπουργός για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα πιο δύσκολο». Αυτά τα τελευταία μέτρα λοιπόν που πρέπει να διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αποκρυσταλλώσει τη νέα ταυτότητά του, διέπονται από αντιφάσεις και γεννούν ερωτήματα.

Το μέτωπο Μπουτάρη

Με τη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπας επιδίωξε να πετύχει τρεις στόχους:

Να «δώσει το δαχτυλίδι» στον Γιάννη Μπουτάρη, διασφαλίζοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ μια καλή υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι στην πραγματικότητα η Κουμουνδούρου δεν έχει άλλη εναλλακτική στη συμπρωτεύουσα.

Να συνεχίσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με τον δεξιό εξτρεμισμό. Ο πρωθυπουργός «επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη», ενθάρρυνε τον κ. Μπουτάρη να ηγηθεί «ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου, ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει πίσω. Η Θεσσαλονίκη να παραμείνει μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική.» Είναι προφανές ότι κατά τον κ. Τσίπρα, στο «μαύρο μέτωπο δεν ανήκει μόνον η Ακροδεξιά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία.

Να κάνει έναν αποφασιστικό άνοιγμα στον χώρο του Κέντρου, σε συνέχεια της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και των προσκλήσεων συνεργασίας που κάνουν στο ΚΙΝΑΛ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!