Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωσή τους
[NewPost]: Η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωσή τους

[NewPost]: Η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωσή τους

Η πρόσβαση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στη σχολική εκπαίδευση σε τακτική βάση ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα, καταδεικνύει έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το 84% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα και τα οποία διαμένουν σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας δήλωσε ότι έχει κάνει ήδη φίλους ή ότι αλληλοεπιδρά τακτικά με μαθητές από την Ελλάδα ή άλλες χώρες και έχει ενταχθεί ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές Γυμνασίου εμφανίστηκαν φανερά πιο συνεπείς, καθώς μόλις το 11% διέκοψε την παρακολούθηση μαθημάτων, σε σύγκριση με το 30% των μαθητών Δημοτικού και το 27% των μαθητών Λυκείου που επέλεξαν να μην συνεχίσουν την παρακολούθηση. Η διακοπή παρακολούθησης μαθημάτων αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η μετακίνηση οικογενειών σε διαφορετικά κέντρα φιλοξενίας ή διαμερίσματα ανά τη χώρα ή ακόμη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Μετεγκατάστασης, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018. Ένας ακόμη παράγοντας είναι ότι οι οικογένειες θέτουν ως προτεραιότητα την εξασφάλιση βασικών αναγκών τους, όπως η σίτιση και η στέγαση.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα περισσότερα παιδιά μεταναστών και προσφύγων (62%) είχαν παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο στις χώρες καταγωγής τους.

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, ο ΔΟΜ διασφάλισε τη μεταφορά 2.800 παιδιών μεταναστών και προσφύγων με σχολικά λεωφορεία. Το 73% των μαθητών παρακολούθησε μαθήματα σε Δημοτικά σχολεία, το 21% σε Γυμνάσια και το 6% σε Λύκεια. Το 56% ήταν αγόρια και το 44% κορίτσια, ενώ η πλειονότητα των παιδιών (91%) ήταν συριακής, ιρακινής και αφγανικής καταγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!