Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Πρόστιμα σε όσους δεν δηλώνουν μισθώματα μέσω Airbnb
[NewPost]: Πρόστιμα σε όσους δεν δηλώνουν μισθώματα μέσω Airbnb

[NewPost]: Πρόστιμα σε όσους δεν δηλώνουν μισθώματα μέσω Airbnb

Στις τράπεζες ώστε να λάβουν επισκευαστικό δάνειο για την ανακαίνιση του ακινήτου τους και στη συνέχεια να τα καταχωρήσουν προς εκμίσθωση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb , Booking, Homeaway κλπ καταφεύγουν τους πρώτους μήνες του 2018 εκατοντάδες ιδιοκτήτες δίνοντας άλλη διάσταση στη στεγαστική πίστη που φαίνεται πλέον να παίρνει τα πάνω της μετά από πολλά χρόνια απραξίας και πτώσης των τιμών εκμίσθωσης ακινήτων.

Μόνο το πρώτο 5μηνο του 2018 η ζήτηση για επισκευαστικά δάνεια για την ανακαίνιση των ακινήτων αυξήθηκε κατά 50%, ενώ οι εκταμιεύσεις δανείων ανήλθαν στο 30%. Οι χορηγήσεις αφορούσαν επισκευαστικά δάνεια αξίας 5.000-15.000 ευρώ, χωρίς στο ποσό να περιλαμβάνονται τα έξοδα για έγγραφή της προσημείωσης του ακινήτου.

Η έκρηξη που καταγράφεται στις εγγραφές ακινήτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτυπώνεται σε έναν αριθμό που αγγίζει τα 42.000 ακίνητα με τα έσοδα από τη διαμονή να αγγίζουν τα 860 εκατομμύρια ευρώ,πολλά από τα οποία αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποφεύγουν να τα δηλώσουν στην Εφορία.

Ετσι, η Εφορία ξεκίνησε ήδη σαφάρι για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών που εισπράττουν μισθώματα αλλά δεν τα δηλώνουν ώστε να αποφύγουν την καταβολή φόρου.

Ηδη αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμίσθωναν μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών εντοπίστηκαν μέσω διασταυρώσεων και καλούνται με ειδοποιητήρια από την Εφορία να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα πληρωμών που έλαβαν από την Airbnb .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!