Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Οι προσλήψεις, τα πόθεν έσχες και οι επικείμενες αλλαγές της Βουλής
[NewPost]: Οι προσλήψεις, τα πόθεν έσχες και οι επικείμενες αλλαγές της Βουλής

[NewPost]: Οι προσλήψεις, τα πόθεν έσχες και οι επικείμενες αλλαγές της Βουλής

Αλλαγές στο οργανόγραμμα και άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργίας του κοινοβουλίου αναμένεται να εφαρμοστούν εντός των επόμενων μηνών. Το θέμα, απασχόλησε σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στο πλαίσιο συζήτησης αλλαγών του Κανονισμού, με τα κόμματα να εγκρίνουν κατά πλειοψηφία τις προωθούμενες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα από την συζήτηση αναδείχθηκε η πρόθεση του, Νίκου Βούτση ​ να προχωρήσει σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων που όπως είπε ο πρόεδρος θα προκαλέσουν «αγκάθια».

Ακόμα, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να γίνουν 17 προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ για δραστηριότητας και τομείς εργασίας. « Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται η εντύπωση πως προστίθενται υπάλληλοι και να γίνονται αντιπαλότητες και να εκφράζεται λαϊκιστικός λόγος που θίγει εμάς και του υπαλλήλους», δήλωσε ο κ. Βούτσης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις αλλαγές και τις προσλήψεις. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος ανακοίνωσε- και ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη- πως οι 62 καθαρίστριες και οι καθαριστές που εργάζονταν σε εργολάβους πλέον περνούν με συμβάσεις στο δυναμικό της Βουλής. Ωστόσο, το «μάρμαρο» πλήρωσαν οι 68 ειδικοί φρουροί για τους οποίους ο πρόεδρος ζήτησε να παγώσουν οι προσλήψεις τους επειδή όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης: «δεν είμαι διατεθειμένος να λένε για άλλους 68 κόκκινους του κ. Βούτση. Και γω δεν θα μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!