Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Πώς γίνονται οι ρυθμίσεις οφειλών σε 100 δόσεις στους δήμους – «Ανάσα» για τα ταμεία
[NewPost]: Πώς γίνονται οι ρυθμίσεις οφειλών σε 100 δόσεις στους δήμους – «Ανάσα» για τα ταμεία

[NewPost]: Πώς γίνονται οι ρυθμίσεις οφειλών σε 100 δόσεις στους δήμους – «Ανάσα» για τα ταμεία

Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μέτρο της ρύθμισης μέχρι 100 δόσεις των οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους Δήμους.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, εξέφρασε σε δήλωσή του, προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την ικανοποίησή του για τη νομοθέτηση αυτής της ρύθμισης. Ανταποκρίνεται στην ανάγκη που έχουν οι πολίτες για να ξοφλήσουν τα χρέη τους, προς τους δήμους», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θα είναι μια τονωτική ένεση για τα οικονομικά των ΟΤΑ , σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ η Αυτοδιοίκηση «διαχρονικά προτρέπει το κράτος να προβαίνει σε τέτοιες ανάλογες πράξεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και για να μην αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα».

Πολύ θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.

Ο κ. Χιονίδης υπενθυμίζει ότι ανάλογη ρύθμιση είχε γίνει και στο παρελθόν και τονίζει ότι ο μεγάλος αριθμός των δόσεων και η μείωση από πρόστιμα- προσαυξήσεις «βοηθά τους πολίτες να απαλλαγούν από το άγος των ανεξόφλητων χρεών και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!