Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Πόρισμα ΔΗΣΥ για «Ντυνάν»: Καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου
[NewPost]: Πόρισμα ΔΗΣΥ για «Ντυνάν»: Καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου

[NewPost]: Πόρισμα ΔΗΣΥ για «Ντυνάν»: Καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου

«Δεν διαπιστώνεται ούτε παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου, ούτε επιζήμια πράξη, ούτε πράξη διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Έπεται ότι δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία (ούτε και οποιουδήποτε άλλου αδικήματος). Παρέλκει η εξέταση της (επίσης ελλείπουσας) συνδρομής των υποκειμενικών στοιχείων του αδικήματος (ιδίως ο άμεσος δόλος ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας και ο ειδικός σκοπός οφέλους του δράστη ή άλλου της)».

Με τα παραπάνω λόγια η ΔΗΣΥ μέσω του πορίσματός της απε,πλέκει τα πολιτικά πρόσωπα από κάθε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη στην υπόθεση που επεξεργάζεται η εξεταστική επιτροπή της Βουλής αναφορικά με το Ερρίκος Ντυνάν.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά για την κακή κατάσταση που παρέλαβε ήδη από το 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως ο υπέρογκος δανεισμός του Ντυνάν και η κακή διαχείριση από τη διοίκηση (Μαρτίνης) είχαν καταστήσει το Κέντρο «κατάχρεο».

Τέλος η ΔΗΣΥ κάνει εκτενή αναφορά στους χειρισμούς του Ανδ. Λοβέρδου και την ενημέρωση που αυτός παρείχε στη Βουλή προκειμένου να αποδείξει την νομιμότητα των χειρισμών του. Μάλιστα, η κ. Χριστοφιλοπούλου στην τοποθέτησή της στην επιτροπή δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά τις πλειοψηφίας λέγοντας « δεν ξέρω πότε έγινε ποινικό αδίκημα αυτό», αναφορικά με τις κατηγορίες πως ο κ. Λοβέρδος δεν απάντησε ειλικρινώς στην εξεταστική.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα ΕΔΩ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!