Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: «Πονοκέφαλος» οι νέες αντικειμενικές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές περιοχές
[NewPost]: «Πονοκέφαλος» οι νέες αντικειμενικές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές περιοχές

[NewPost]: «Πονοκέφαλος» οι νέες αντικειμενικές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές περιοχές

Πολλές «παγίδες» υπερφορολόγησης κρύβει η προσπάθεια της κυβέρνησης για εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» σε εκατομμύρια πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητα , που κατοικούν στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», η συνέχεια της προσπάθειας αυτής σημαίνει ότι στις περιοχές αυτές, οι αντικειμενικές αξίες , επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, θα αυξηθούν προκειμένου να εξισωθούν με τις πραγματικές. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια στις συγκεκριμένες περιοχές να αυξηθούν οι δεκάδες φορολογικές επιβαρύνσεις στην απόκτηση και κατοχή ακίνητης περιουσίας και ταυτόχρονα να μην ισχύσει καν η μείωση του ΕΝΦΙΑ που υποσχέθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο νέος «αναμορφωμένος» φόρος, όσο μειωμένους συντελεστές κι αν έχει, θα υπολογίζεται επί αυξημένων φορολογητέων αξιών.

Άλλες δύο δόσεις

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στους πιστωτές της χώρας μας ότι η εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις, τα έτη 2019 και 2020. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη διετία θα γίνουν άλλες δύο αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών. Η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου μιλώντας χθες στην κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων εντός των προσεχών δύο ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!