Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Με πώληση-εξπρές και leasing ξεφορτώνονται οι τράπεζες stock 10.000 ακινήτων
[NewPost]: Με πώληση-εξπρές και leasing ξεφορτώνονται οι τράπεζες stock 10.000 ακινήτων

[NewPost]: Με πώληση-εξπρές και leasing ξεφορτώνονται οι τράπεζες stock 10.000 ακινήτων

Εγκαταλείπουν σταδιακά οι τράπεζες τον, μέχρι σήμερα, άχαρο ρόλο τους ως διαχειριστές ακινήτων τα οποία ανακτούν μέσω ρευστοποιήσεων εγγυήσεων πτωχευμένων επιχειρήσεων η ακόμη και μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι τέλος του χρόνου στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε μαζικές εκποιήσεις η ενοικιάσεις των ακινήτων τους επιδιώκοντας, με τρεις τουλάχιστον τρόπους, να ξεφορτωθούν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές μέρος από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που ανέκτησαν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με τον πώληση η ενοικίαση του stock των 10.000 ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους, αποκτούν από τη μια σημαντικά κεφάλαια, ενώ από την άλλη παύουν να επωμίζονται δυσβάστακτα βάρη από τη διαχείριση των ακινήτων τους εγγράφοντας ζημιές στους ισολογισμούς τους.

Το stock των ακινήτων τους που προήλθε από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητων που διενεργήθηκαν τους τελευταίους μήνες, είναι ήδη δυσθεώρητο μιας και τα μισά από τα ακίνητα οφειλετών που εκπλειστηριάστηκαν αγοράστηκαν τελικά ,ελλείψει ενδιαφέροντος, από τις ίδιες τις τράπεζες .

Αποτέλεσμα το stock των ακινήτων που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους να μοιάζει με “βουνό” καθώς μαζί με παλαιά ακίνητα , αγγίζει πλέον τα 10.000 ακίνητα κάθε κατηγορίας (κατοικίες, εμπορικά, γραφεία κλπ).

Από τους 20.000 πλειστηριασμούς που αναμένεται να διενεργηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εκτιμάται ότι περίπου τα μισά ακίνητα θα αποκτηθούν εν τέλει από τις τράπεζες , όπως έχει ήδη συμβεί με χιλιάδες εκτελεσθέντες, μέχρι σήμερα, πλειστηριασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!